PRODUK, MENGENAI & HUBUNGI KAMI

MENGENAI KAMI


UTARA BIZ adalah sebuah portal orang bisnes di Utara. Portal ini menyediakan peluang dan ruang untuk para perniaga khususnya perniaga kecil untuk memperkenalkan perniagaan, perkhidmatan atau produk yang diniagakan di internet dan media social.

Kami akan menulis article mengenai perniagaan Tuan/Puan dan menyiarkan di UTARA BIZ. Artikle ini kami akan share dengan grup komuniti yang terdapat di FB di kawasan Tuan/Puan menjalankan perniagaan.


Kami juga akan membuat Vedio biasa atau vedio bergambar berbentuk slide yang akan dimuat naik di Youtube dan akan di selit di bawah article kami mengenakan bayaran yang amat berpatutan.


SIAPA SAYA


Blogger yang mengerakkan UTARA BIZ adalah Arzaman Sulaiman yang mempunyai pengalaman menulis lebih 30 tahun. Pernah bekerja dengan akhbar BACARIA sebagai Wakil di Pulau Pinang, Utusan Malaysia dan Harian Watan malah menjadi penyumbang kepada pelbagai akhbar tabliot di negara ini.

Akhir-akhir ini Arzaman Sulaiman menumpukan perhatian dalam Penulisan Skrip Drama TV dan dalam rangka menghasilkan beberapa E-Book dan E-Novelet. E-Book pertama berjudul “Proses Penciptaan Telemovie : Pertemuan Di Kaki Gunung Jerai” telah berada di pasaran.

Disamping itu Arzaman Sulaiman menggunakan bakat  anugerah Ilahi kepadanya untuk membantu perniaga khususnya perniaga kecil untuk memperkenal dan membuat promosi di Internet dan media social dengan bayaran cukup berbaloi dengan khidmat yang di beri.
 NAK IKLANAnda seorang perniaga dan memang anda sedar iklan merupakan segmen yang cukup penting dalam memajukan perniagaan dan meningkatkan jualan. Tapi anda tidak cukup masa untuk melakukannya! Anda juga tidaak punya kakitangan yang cukup untuk mengerakan promosi. Budget anda juga terlalu kecil untuk membiayai kegiatan pengiklanan. Malah kadang kala anda tidak tahu bagaimana nak iklankan.

Jangan risau segera hubungi UTARA BIZ,  kami akan membantu anda menyelesaikan masalah promosi dengan kos yang cukup rendah. Kami akan menulis article dan diposkan ke Portal Utara Biz. Kami juga akan buat vedio dan di poskan ke Youtube. Youtube itu akan diselitkan juga di bawah article yang dibuat. Atikle yang dimuatkan di Utara Biz kami akan promosikan ke grup komuniti di FB.


TAWARAN PENGIKLANAN

PAKEJ A


Iklan berbentuk rencana dengan Youtube akan disiarkan di Utara Biz dan di promosi di grup komuniti FB bayaran perkhidmatan sebanyak  RM150.00 dan kami akan mempromosi sebanyak 3x sahaja.

PAKEJ B


Bagi peniaga yang ingin terus mempromosikan artikle ini dimana kami akan mempromosi paling kurang 25 kali sebulan dan dengan 'copy writing'  yang berbeza mengenai perniagaan anda. Promosi akan dibuat di grup komuniti FB. Bayaran perkhidmatan ini sebanyak RM50.00 sebulan.


PAKEJ B (1)Bagi peniaga yang ingin terus mempromosikan artikle ini dimana kami akan mempromosi paling kurang 10 kali sebulan dan dengan 'copy writing'  yang berbeza mengenai perniagaan anda. Promosi akan dibuat di grup komuniti FB. Bayaran perkhidmatan ini sebanyak RM30.00 sebulan.PAKEJ C


Iklan berbentuk banner di tepi blog berharga RM80.00

PAKEJ D


Utara Biz juga menyediakan perkhidmatan pembinaan blog untuk para peniaga. Blog adalah kedai kita di dunia Internet. Bayaran perkhidmatan sebanyak RM250.00 dan dihadiahkan artikle di UTARA BIZ. Utara Biz akan mempromosi blog ini di grup komuniti media sosial sebanyak 3 kali.  Sekiranya pihak perniaga ingin meneruskan khidmat promosi rujuk Pakej B dan B1.PAKEJ E


UTARA BIZ juga ada menyediakan perkhimatan pembinaan blog, pengurusan blog di mana UTARA BIZ akan menulis 3 artikle sebulan. Membuat tulisan pendek mengenai produk, perkhidmatan atau perniagaan Tuan/Puan sebanyak 22 kali sebulan. Semua 3 artikle bersama 22 tulisan pendek ini akan di promosi di grup komuniti FB. Bayaran perkhidmatan untuk khidmatan ini sebanyak RM400.00. Hadiah satu artikle di UTARA BIZ.


PAKEJ F


Membuat dokumentari profesional perniagaan anda. Masanya di bawah 10 minit. Bayaran Perkhidmatan RM600.00


PAKEJ G


Membuat short filem mengenai perniagaan anda di bawah 10 minit. Bayaran perkhidmatan RM1000.00.

JANGAN LEPASKAN PELUANG KEEMASAN !
BERTINDAK SEKARANG!
 HUBUNGI ARZAMAN SULAIMAN
 DI TALIAN 019-560 7802


No comments:

Post a Comment